Kuantum bilgisayarlar, kuantum mekaniği ile çalışan bir bilgisayar türüdür. Kuantum bilgisayarlar, herhangi bir bilgisayardan çok daha yüksek ve verimli işlem gücüne sahiptirler. 1981 yılında Paul Beniof, 1981 yılında Max Planck’ın enerjinin sürekli değil de kesikli değerlerde bulunan, m, n, k enerji kuantlarla salındığını öne süren fikrinden yola çıkarak kuantum bilgisayar konseptini bir teoriye dönüştürdü.
Atom ve atom altı dengesinin de altında göstermeyi kuantum teorisinin ana ilkeleri çerçevesinde amaç edinir. Bu nedenle de bu bilgisayarlar bilinen bilgisayarların tersine daha zorlu işlemleri tek başına yapabilme imkanı buluyor. Bu tarihten itibaren kuantum bilgisayarların üretimi ve insanların günlük hayatta kullanımı kuantum fiziğinde yaşanan gelişmeler ile daha da artmaya başladı.
Kuantum bilgisayarlar kuantum bitlerini kullanarak çalışan bilgisayarlardır. Hem 1 ve hem de 0 değerini aynı anda alırlar. Bu noktada diğer bilgisayarlardan ayrılırlar. İşlemci gücünü kübitleri kullanarak alan kuantum bilgisayarlar oldukça hızlı çalışırlar. Fiziksel nesne olarak kübitleri kullanırlar. Kübitler birden fazla fiziksel nesne olabilirler. Foton atom çekirdeği ya da elektron olarak kuantum bilgisayarlar kübit kullanırlar.
Kuantum Bilgisayarlar Ne İşe Yarar?
Kuantum bilgisayarlar diğer bilgisayarların yapmış olduğu işlemleri daha kısa sürede yaparlar. Böylelikle diğer bilgisayarların çalmış olduğu zamanı geri verirler. Zamandan büyük tasarruf sağlayan bilgisayarlar olarak bilinmektedir. Aynı zamanda diğer klasik bilgisayarlara göre birden fazla işlem yapabilme kapasitesine de sahiptirler. Daha komplike çalışırlar.
Hiç yorum yok
Yorum Gönder